Wednesday, November 30, 2011

Nädal 15. Eile, täna, homme

Viimase nädala ülesandes tuleb analüüsida, milline võiks olla veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast. Kuigi 5-10 aastat iseenesest pole just väga pikk aeg, siis IT vallas on ilmselt asjad vähe teisiti, areng toimub kiiresti ning selle ajaga võib kõike juhtuda.

Üks mõte mis loenguski mainiti, on kogu andmete „pilve“ viimine, mis iseenesest on üpris otstarbekas lahendus, samas arvan et siiski jäeb alles ka samade materjalide hoidmine ka personaalarvutis (on ju kindlam tunne kui tead, et kõik on olemas enda kettal ning ka ehk varukoopiana kuskil). Kuigi mine tea kas see juhtub selle aja sees, on ju tõesti oht et võrk on maas ja puudub juurdepääs vajalikele materjalidele. Kõige muuga võrreldes ilmselt siiski ei arene võrgu levik ja töökindlus selle ajaga nii palju, et oht kaoks mainitud oht ning kõike võib rahulolevalt ainult pilves hoida.

Sotsiialmeedia poole pealt ilmselt on juhtivale positsioonile läinud midagi muud, Facebook on unustusse vajunud. Pole ju keegi nii kaua tipus olnud ning „uus“ tõmbab ikka rohkem ligi. Olgu siis tipus ikka veel Facebook või midagi uut, on ilmselt valikuvõimaluste arv koomale tõmbunud (suretas Facebook vast Orkutigi välja ju, vähemalt eestlaste jaoks. Ilmselt kaovad mingi ajaga enamus väikseid ja vanasi ning kogu sotiaalpool koondub ühte kokku koos suurte pakutavate võimalustega).

Ilmselt see antud ainega seoses viimane postitus, eks tulevik näitab kas kirjutan blogi edasi või mitte (sai ju kursuse alguses nalja visatud, et kes alustab, see ei saa enam pidama :D).

No comments:

Post a Comment