Thursday, October 27, 2011

Nädal 9. Vaba tarkvara kui oluline eeldus

Sellel nädalal tuleb kirjeldada enda kogemust seoses vaba tarkvara kasutamisega.

Enamasti olen siiski kommertstarkvara toodete kasutaja, kuid on nii kohatigi kokkupuuteid vaba tarkvaraga. Hetkelgi on veel Windows 7 kõrval peale lastud Ubuntu, mida enamasti kasutan programeerimsie jaoks (võrdlust Windowsiga programeerijad vast teavad), kõik muu töö käib siiski Windowsis. Samuti kasutan rohkem MS Officet kui OpenOfficet, kuna kui üks kontoritarkvara on olemas, siis ei näe põhjust miks peaks põhimõtteliselt sama programmi teistkordselt peale laskma (olgugi et tasuta). Samas MS poolt pakutav IE pole juba aastaid kasutanud, Mozilla trumpas ta minu jaoks juba aastaid tagasi üle. MS Media Player samuti.
Võib vast isegi väita et kasutan tarkvara harjumusest, kas siis tasulist või vaba. Enamasti tutvun mõlemat tüüpi tarkvaradega, kuid pidevast kasutamisest rääkides kasutan rohkem seda tarkvara, mis rohkem istub – olgu see siis tasuline või mitte.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et pooldan väga vaba tarkvara levikut ning kasutamist, kuid ise tarkvarale sellist pilku peale ei pane, et valin kas ainult kommerts või ainult vaba, eelkõige loeb siiski funktionaalsus ja kasutajasõbralikkus toote valikul.

No comments:

Post a Comment